IV. Vltavotýnská vořiškiáda

18.05.2011 22:40

Fotogalerie ze IV. vltavotýnské voříškiády

 

 

Další fotografie z voříškiády...

 

Počasí se na neděli 10.7.2011 umoudřilo a nechalo nás v klidu prožít pěkné dopoledne se psy. Velmi nás potěšilo, že na naše voříškiády přijíždějí i účastníci z jiných měst, mnozí se již pravidelně vrací. Tentokrát jsme tu měli nadšence z Českých Budějovic, Tábora, Veselí nad Lužnicí, Vimperka, Písku a dalších měst.

Pěkné počasí přilákalo diváky, kteří sledovali soutěže a vystavené výrobky, které přivezly členky občanského sdružení CIBELA a OS KOČKY České Budějovice. S oběma sdruženími jsme navázali spolupráci již minulý rok a věříme, že proběhne víc podobných společných akcí.

Doprovodným programem byla ukázka dogdancingu, sl. Anička Kratochvílová s fenečkou Sendy se moc líbily, o čemž svědčil potlesk od přítomných diváků.

A abychom ukázali všem, jak se to dělá a dělat se to má, správně na "opravdové" výstavě, kde se vystavují pejsci s průkazem původu a soutěží o tituly, pozvali jsme si majitelku chovatelské stanice Černý šaolin (cane corso), p. Ing.Kateřinu Riedlovou. Paní Riedlová je nejen velmi uznávaná vystavovatelka, ale také úspěšná chovatelka tohoto krásného plemene, má za sebou víc jak čtyřicet odchovů. Ukázala nám perfektní předvedení v kruhu pejska cane corso a jako kontrast k velkému plemeni předvedla malou čivavičku Mickey Mouse, která se stala miláčkem všech okolo.

Kamarádky z CIBELY představily pejska určeného k adopci - fenečku Kristýnku a děvčata z OS KOČKY pak dvě malá koťátka. Jedno koťátko mělo štěstí a našlo hodné páníčky.

Nyní k vlastnímu programu:

První kolo - výstavu pravých voříšků suverénně vyhrál pejsek PLUTO paničky L. Cirokové. Byl to zkrátka vořech nejvořechovatější. Druhé místo patřilo sl. J. Hiršové s křížencem ridžbeka a hovawarta, třetí místo patřilo p. E. Rojtové s nádhernou fenečkou Lakynkou.

Druhé kolo - výstava psů poznatelných plemen: první místo p. H. Votavová s fenečkou Lízou, druhé místo M. Hrnčiarik s fenečkou Rufinou a třetí místo zbylo na p. J. Fukovou s fenečkou Jackie.

Hlavní výhra pro vítěze IV.vltavotýnské voříškiády r.2011 však putuje do Týna nad Vltavou - p. L. Cirokové a pejskovi PLUTO. Oběma moc gratulujeme.

Dalším bodem programu bylo psí maškarní. Tady hodnotili diváci svými hlasy. Bezkonkurenčně vyhrála maska Karkulky - malý yorkšírek Kubíček v šatičkách, majitelky H.Votavové.

Na co se však každoročně všichni nejvíc těší, to jsou rychlostní soutěže. Jedná se o jednoduchý běh tunelem tam a zpět, přičemž je třeba ještě proběhnout mezi tyčkami. To vše musí absolvovat pejsek a páníček společně. Vítězka rychlostní soutěže, sl. Domínová s kokršpanělem Otíkem z Blatova se zdráhala, soutěžit nejprve odmítala, a ejhle...  po tuhém boji zvítězila a jen o "fous" porazila p. H. Votavovou s Kubíčkem. Třetí místo pak získal pejsek Dary se sl. Punčochářovou.

Díky štědrosti hlavního sponzora - firmy DIBAQ, a.s. si každý účastník voříškiády odnesl tašku plnou psích dobrot. Vítězové navíc ještě barel na krmivo a hezký pohár. Firmě DIBAQ, a.s.touto cestou moc děkujeme.

Velké díky patří i našim pomocnicím, díky jejichž pomoci vše proběhlo tak, jak mělo. Jmenovitě bychom rádi poděkovali za pomoc p. Romaně Babkové, p. Ivě Markové, p. Janě Burianové, p. Ivě Krejčové st. a p. Ivě Krejčové ml. za fotodokumentaci. Je vidět, že si tato nová týnská aktivita získává stále více příznivců.

IV.vltavotýnská voříškiáda je úspěšně za námi a všichni se již těšíme na jubilejní pátý ročník v roce 2012.

 

—————

Zpět