Pátá vltavotýnská voříškiáda je minulostí...

11.07.2012 18:43

Tak a je po akci, mimochodem velmi úspěšné akci. Pátá vltavotýnská voříškiáda má již od soboty svého vítěze.


Ale začnu postupně.
Letos jsme na naši malou akcičku pozvali milé přátele ze ZKO Kluky, aby nám předvedli ukázky poslušnosti,agility a prostě vše, co by každý vychovaný pes měl umět. Dále jsme oslovili p. Igora Bělského, který se zabývá krásnou psí disciplinou, a tou je coursing. Ví o tom vše, sám cvičí a předvádí, jak se to má dělat. Jeho předvedení bylo úžasné a nadchlo přítomné diváky tak, že i přesto, že začalo pršet, stále a stále chtěli coursing zkoušet. Za náš klub mu moc děkujeme za obětavost a trpělivost. Určitě v budoucnu navážeme vzájemnou spolupráci, jelikož nadšenců je dost.


Přátelé ze ZKO Kluky se účastnili naší voříškiády jakou soutěžící, a vůbec si nevedli špatně. Někteří si odvezli ceny nejvyšší. ALe důležité je, že jsme se všichni krásně bavili,zafandili si, prostě strávili příjemný den se psy. A jak to nakonec dopadlo ?


Letos se sešel dvojnásobný počet soutěžících, nevětší zájem byl o rychlostní soutěže , a co nejvíc překvapilo, byl rekordní počet masek v kategorii o nejhezčí masku / páníček+ pes /. Tuto soutěž vyhodnocují přítomní diváci.


Letos jsme také poprvé ocenili malým dárkem soutěžící , která to k nám měla nejdál : byla to sl.Lucie Punčochářová z Vimperka a nejmladší soutěžící : byla to sl.Pavlovcová z Nuzic.


Nu, a sl.Pavlocová s fenečkou BOBINOU se stala aboslutní vítězkou , a její pejsek vítězem 5.vltavotýnské voříškiády 2012.


V kategorii poznatelných plemen se bylo na co koukat, nakonec vyhrál první místo krásný výmarský ohař SAM, paničky p.Segečové.


Následovala přehlídka masek. Prostě nádhera! Viděli jsme Indiánku, tanečnici,Marč Simpsonovou, sestřičku a pacienta, myslivce, pejska a kočičku. Co maska, to nápad. Moc všem děkujeme za předvedení, ale diváci rozhodli celkem 34 hlasy, že vítězem této kategorie je jednoznačně  irská teriérka ESSY se svojí paničkou p.Moravcovou / maska Indiáni /.


Rychlostní soutěž je asi tou nejoblíbenější, zuřil tuhý boj, a nakonec první místo zůstává v Týně :  nepřekonatelný kokr Otík s paničkou Terezou Domínovou si vyběhal vítězství. Tak přece něco zůstává na domácí půdě !


Všem zúčastněným moc děkujeme a moc se těšíme na další, již šestý ročník.

—————

Zpět