Webová prezentace byla spuštěna

09.05.2009 12:17

Zakládající členové klubu mají chovatelské stanice a na výstavách jsou jako doma. To však neznamená, že by si své zkuišenosti nechávali pro sebe.

Ti, kteří mají velké zkušenosti a mají za sebou krásné výstavní úspěchy, chtějí své bohaté zkušenosti předat jiným, kteří zatím tápou a neví, zda se mají odvážit přihlásit pejska byť i na krajskou či oblastní výstavu. Pro lidičky, kteří mají pejska s průkazem původu a chtějí vědět víc - neváhejte, přijďte k nám. Poradíme s předvedením a s administratívou /přihlášky, tituly apod./

Nechceme si nechat nic pro sebe, rádi všem poradíme. Z vlastní zkušenosti víme, jak je důležité pěkné předvedení pejska a každé podcenění maličkosti vede pak ke zklamání z nízkeho hodnocení.

Pro ty, kteří výstavy zrovna "nemusí", by určitě líbily další discíplíny - jako agility, coursing, dogdancing apod. V těchto soutěžích vedou hlavně děti a mládež, stačí mít aktívního čiperného pejska, který rád běhá a může se vše vyzkoušet. Toto je však výhled do budoucna, jelikož zatím nemáme odpovídající prostor. Ale vše nemůže být hned. Jistě se nám časem podaří nějakou šikovnou louku sehnat, kde by mohly probíhat tyto akce.

V současnosti však můžem pejsky učit základní poslušnosti a toé již od štěňátka. Jde o to, aby každý majitel jakéhokoliv pejska byl zodpovědný za svého psa, uměl jej zvládnout a byl tolerantní k ostatním lidem se psy.

Jak výše uvedeno, zaměříme se na výchovu psů od štěněte /vyjima služebních a loveckých plemen/ a kdo se bude cítit na to složit zkoušku ovladatelnosti psa /ZOP/, bude mít u nás možnost. Moc se těšíme na nové kamarády, byli bychom moc rádi za návštěvu. Třeba si jen popovídat a probrat různé názory na psy, jejich výchovu, podat nějaký námět na další zajímavou akci.

Nyni již probíhají přípravy na 2.týnskou voříškiádu, která proběhne v neděli 13. září 2009. Bude i bohatý doprovodný program. Zatím jednáme s Českomoravskou kynologickou jednotou o možnosti uspořádat 1.krajskou výstavu psů v Týně nad Vltavou v r.2010. Pevně věříme, že se vše podaří a "týňáci" budou mít zase o další zajímavou akci víc.

Nebojte se kontaktovat nás se svými nápady, buď na naších číslech či e-mailech. Kdo bude chtít raději osobní rozhovor, může nás navštívit v: OD BETY - DALILA Krmiva - Tyršova

 

 

—————

Zpět